Met deze zoekbalk kunt u één woord gebruiken om iets te zoeken. AP AU BT CI CM DK HA GH  VI
V M
H B


HOMEPAGE CURACAO
NLEnglish
 
 
 
DUIKPLEKKEN CURACAO

duiken curacao diving curacao scuba diving curacao de mooiste duikplekken op curacao duiken caribbean duik trip, duiktrips duikscholen curacao

 

Curaçao heeft een heel andere reputatie; het eiland staat bekend om zijn hagelwitte stranden, kosmopolitische hoofdstad Willemstad, koloniale landhuizen en uitbundig carnavalsfeest. Dat het middelste ABC-eiland ook een fantastische onderwaterwereld heeft, is één van de best bewaarde geheimen van de regio. Curaçao kan namelijk met het grootste gemak van de wereld als snorkel- en duiklocatie met Bonaire in competitie.

Om van de Curaçaose onderwaterwereld te kunnen genieten is het overigens niet noodzakelijk om jezelf in een duikersoutfit te hijsen en een duikerscursus te volgen. Ook met alleen een snorkeluitrusting kom je oog in oog te staan met betoverende papegaaivissen, elegante zeepaardjes, mythische hengelaars visjes, imponerende barracuda's en talloze andere bijzondere bewoners van het koraalrif. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen of zeeschildpadden, uiteraard een onvergetelijke ervaring!

De mooiste delen van rif bevinden zich niet op grote dieptes, maar zijn vanaf het wateroppervlak goed te bekijken en eventueel te fotograferen of filmen. Snorkelaars die bovendien de vaardigheid bezitten om een hoekduikje te maken, kunnen dichter bij het koraal komen dat op zich op grotere dieptes bevindt.

Het grootste Benedenwindse eiland kent overigens meer dan vijfenzestig verschillende snorkelspots, waar je heerlijk in de water kunt ronddobberen. De meeste snorkelspots liggen niet ver van de kant af, je hoeft dus niet eerst ver te zwemmen. Je kunt snorkelspulletjes in de koffer vanuit Nederland meenemen, maar er zijn op Curaçao ook voldoende duikscholen waar je snorkels, maskers en vinnen kunt huren.

Goede voorbereiding

Het water op Curaçao is kristalhelder en heeft een aangename temperatuur, een wetsuit is dus niet nodig. Het is overigens wel aan te raden om niet alleen te gaan snorkelen. Evenals bij sportduiken kun je het beste met een buddy te water gaan. Er kan namelijk altijd een medisch probleem optreden, bijvoorbeeld een verlammende krampaanval. Zelfs de meest ervaren zwemmer, snorkelaar of duiker komt dan in grote problemen. Een buddy kan dan van levensbelang zijn.

De immer aanwezige zon op Curaçao is één van de redenen waarom mensen massaal naar het eiland togen. De temperatuur op Curaçao is altijd rond de dertig graden Celsius, echter door de immer aanwezige passaatwinden voelt het erg aangenaam. Maar daar schuilt ook een gevaar. Een onbeschermde huid kan snel verbranden zonder dat je daar in eerste instantie erg in hebt. Het is daarom belangrijk om de huid goed voor te bereiden als je de zon in gaat, óók als je gaat snorkelen.

Als je aan het snorkelen bent kan de zon zijn stralen doorlopend afvuren op een onbedekte rug. Een rug die ook nog eens bij tijd en wijle een laagje water over zich heen krijgt, hetgeen een versnelling aan het verbrandingsproces geeft. Het is daarom belangrijk om de rug en ledematen goed in te smeren met een waterafstotende zonnebrandcrème of T-shirt te dragen als je te water gaat om te snorkelen.

 
 
 
 
 

 
 
 
DE MOOISTE DUIKPLEKKEN OP CURACAO
 
 

 

Waterside Apartments Curacao & Dive Curacao

Duiken

Waterside Apartments ligt aan Slangenbaai. Deze naam verwijst niet naar slangen, maar naar het grote aantal murenen en alen. Slangenbaai is een van de mooiste duikstekken op Curacao, en dit vlak voor de deur!

Met meer dan 60 gemakkelijk bereikbare kantduik-locaties is Curaçao een super attractief duikparadijs.
Tanks staan dagelijks ter uwer beschikking en lood is aanwezig. Kijk ook naar onze Dive & Drive packages.

 

Op aanvraag worden gidsduiken georganiseerd, alsook complete duikcursussen. Dit doen wij in samenwerking met enkele duikscholen.
Bootduiken kunnen ook georganiseerd worden op aanvraag.

Vanaf het strandje vlak voor de deur, heeft u .... Lees Meer  SPECIALS

Dive & Drive Specials

Curacao Startpagina Curacao

 

duiken op curaçao, de mooiste duik plekken op curaçao, Cuba diving curaçao, dive curaçao, duikscholen curaçao, duik trips curaçao

 

BOEK UW VAKANTIE HIER EN ONTVANG DE KORTINGEN OP CURACAO. LEES MEER


Scuba Store & More is your dedicated scuba retail store on Curaçao for all your Diving Equipment & Snorkeling Gear and much more.
 

Scuba store and more

 
 

Duiktrip naar Oostpunt

BREEZE BOATTRIPS CURACAO

diving curacao, dive trips curacao

Het Oostpunt van Curaçao biedt de meest gezonde, ongerepte koraalriffen op Curaçao. Zelden zie je zo’n grote verscheidenheid aan gezonde koralen. Dit gebied is nog in ongerepte staat en er wordt hier weinig gedoken.  Oostpunt is alleen bereikbaar per boot.

Wij bieden een 2-tank duiktrip (2 duiken – voor gecerticiceerde duikers).

Max. Pass 14

LEES MEER

 
 
 
 

Diving Curacao :: Curacao Dive Trips

Special Dive Trips Curacao

Special trips are going out every week as well, which include lunch and some of the best diving that Curacao has to offer. These trips come back to port between 3:30PM and 4:00PM. Check out the Mushroom Forest, East Point / Klein Curaçao and Dolphin Dive trip to make sure you will get to see the best.

 
 
 
 
 Voor meer Duiken Curacao klik hier